Клима натералa путаре да сипају песак уместо соли

Децембар без снега, као и претходних година, је ноћна мора за алексиначке путаре. Нема активног зимског одржавања општинских путева које би требало да им донесе финансијски добитак. Осим што им се каса спорије пуни, децембар без снега је условио одређене послове за раднике Јавног предузећа за путеве Алексинац којима се нису надали.

Наша екипа је данас, у преподневним сатима, забележила тренутак када су путари на једном општинском путу рупе на асфалту затварали шљунком. Мало необично, али једино могуће решење у овом тренутку, тврде у надлежним општинским службама. Наиме, у децембру су се на коловозу појавиле нове рупе којих није било приликом летњег и јесењег крпљења путева чије је одржавање поверено алексиначким путарима.

Пошто асфалтне базе у овом периоду не раде и немогуће је доћи до асфалтне масе, а снега нема да попуни рупе, ово је једини начин да се прибегне овом привременом решењу и донекле помогне возачима.

Народ обично каже да када нема киша добар је и град, а у овом случају када нема снега добра је и појава рупа, барем за наше путаре како би имали шта да раде док чекају снег.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =