Киша створила водена огледала

Киша која је падала током читавог јучерашњег дана била је различитог интензитета, па иста количина падавина није забележена на целој територији наше општине.

Према јутрошњим подацима Републичког хидро-метеоролошког завода највише падавина било је у западном делу општине и на мерном месту у Гредетину измерено је 32,7 литара кише по квадрату. У централном делу општине, у Глоговици је пало 24,5 литара кише, а у подбуковишком делу 21,2 литра, колико је измерено у Мозгову. Подно Лесковика у Рсовцу јутрос је било 20,5 литара воденог талога, а и 6 центиметара снега. За разлику од досадашње статистике, овог јутра најмање је забележено воденог талога у Породину, упола мање од Гредетина, односно 16,6 милиметара по метру квадратном.

Обилне падавине и засићено тло напунили су потоке водом, а на појединим парцелама створена су водена огледала. Поједина водена огледала су на парцелама засејаним стрним житима и стручњаци сматрају да неће бити проблема на усевима, ако се она повуку у наредна два до три дана. У случају да се дуже задрже, може доћи до оштећења усева.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =