Казивања солунаца – истина о великом рату

У сали Дома омладине Центра за културу сутра ће бити одржано предавање„Казивања солунаца, као људска истина о великом рату” а поводом књиге „Док су Солунци још говорили”Владете Кошутића. Реч је о збирци казивања солунаца сокобањског, књажевачког и сврљишког краја које је професор Кошутић почео да прикупља од 1972. године.

Др Владета Кошутић (1926 -2005.) је био професор светске књижевности на Филолошком факултету у Београду, аутор уџбеника за студенте и великог броја антологија светске лирике као и забрањене књиге „Страдање језика ћириличног” (Шабац, 1988.).

Предавање ће одржати др Недељко Богдановић, професор у пензији који је у поговору књиге између осталог написао да се ови записи доживаљавају као самоникле приче, као делови неког романа који није стигао да се обликује и као најискренија сведочанства нечега што су данашње генерације могле сазнати само из сувопарних историја и на школским часовима који се, као све друго у школи, чешће доживљавају као терет и обавеза, него као задовољство.

Предавање је од 18 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =