Кандидати за пописиваче, пријавите се!

Републички завод за статистику упутио је јавни позив свим заинтересованим грађанима да се пријаве за посао пописивача у Попису становништва, домаћинстава и станова.

Попис ће се спроводи у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, а пописивачи имају обавезу да пре почетка пописивања присуствују петодневној обуци, савладају методологију Пописа и рад у апликацији за прикупљање података и да обиђу терен са инструктором. Током трајања пописа, током октобра, дужни су да попишу све јединице пописа (лица, домаћинства и станова), на територији која им је додељена, користећи лаптоп за унос података у електронске упитнике.

Кандидати се могу пријавити за рад само на територији општине или града у којем имају пријављено пребивалиште или боравиште. Изузетно, студенти који се школују ван места становања могу се пријавити за рад у својој општини/граду или у општини/граду у којем привремено живе током студија.

Са изабраним кандидатима закључује се Уговор о привременим и повременим пословима (незапослена лица, запослена лица са непуним радним временом, старосни пензионери) или

Уговор о допунском раду (лица запослена са пуним радним временом код другог послодавца).

Кандидати се пријављују искључиво попуњавањем електронске пријаве, која је активна до петка 5. августа 2022. године и кандидат може да попуни само једну пријаву. Они ће бити рангирани на основу податка из пријаве о насељеном месту у којем имају пријављено пребивалиште или боравиште и остварених бодова.

Ранг-листа пријављених кандидата за пописиваче, по општинама, градовима и насељеним местима, објављује се 10. августа у 16.00 часова на веб-сајтовима Завода (stat.gov.rs). 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 15 =