Богат програм и овог викенда

Овонедељни програм манифестације „Културно лето” отвориће сутра увече концерт, субота ће бити посвећена фолклору и модној ревији, док је недеља резервисана за позоришну представу.

Љубитељи добре музике биће у прилици да сутра, 29. јула, присуствују концерту „Љубав, вино и пијанино” солисте РТС-а Милоша Радовића.

Милош Радовић је баритон и професор певања, а студије соло певања је завршио у класи примадоне Радмиле Бакочевић. Поред класичног, оперског репертоара, изводи староградске песме, наполитанске композиције, романсе, шлагере, евергрин мелодије и традиционалну музику, националних и светских аутора. Солиста је РТС, одржао је више од 150 солистичких концерата. Наступа са различитим ансамблима – Народни оркестар РТС, Тамбурашки оркестар РТВ Нови сад, камерни ансамбли…

Музичко фолклорно вече и модна ревија биће одржани у суботу и на позорници испред Дома културе наступиће „Дача бенд“, ансамбл Градског културно-уметничког друштва „Алексинац”, а програм ће употпунити модна ревија чланица Удружења грађана „Радиност“

Као што смо већ рекли, недеља је дан за позориште. Позоришна представа, тачније монодрама „10 напрема 1” је ауторски пројекат Татјане Кецман. Комедија 10:1 даће вам десет разлога да не уђете у брачну заједницу и један да то учините! Ово је  комична монодрама у којој се на духовит начин саветује мушкарцима зашто да се не ожене и какве припаднице лепшег пола треба да избегавају, односно, на комичан и ироничан начин бави се стереотиповима о браку, женама и мушкарцима, а одличан хумор и сјајна интеракција са публиком јесу основни квалитети ове монодраме.

Сва културна догађања одвијаће се испред Градске библиотеке, а у случају кише програм ће се одржати у Великој сали Дома културе. Сви програми почињу у 20 часова и улаз је слободан.

Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, а суорганизатор је ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − thirteen =