Камп „Липовац 2019ˮ оправдао очекивања

У организацији Џудо клуба „Алексинацˮ, у Установи за одмор и рекрацију деце „Липовацˮ у истоименом алексиначком селу, завршен је седмодневни камп који је окупио 61. полазника из пет џудо клубова из четири града: Обреновца, Бора, Ниша и Алексинца.

‒ Задовољна сам одзивом и бројем деце, сваке године све боље и боље, каже Бојана Станковић, руководилац кампа и тренер Џудо клуба „Алексинацˮ. – Са младим џудистима радило је пет тренера из различитих клубова, а то значи да је реализовано исто толико различитих програма. Акценат је био више на базичним припремама што се тиче трчања и саме кондиције и физичке припреме. У сали је више пажње посвећено техници и техничко-тактичкој припреми, а борбе су смањене на минимуим. Наравно да деци све то користи, јер она још увек уче ‒ каже Станковић.

Радом кампа задовољни су и гости.

‒ Тренерска екипа је супер, деца су одлична, били смо задовољни прошле године, тако да смо дошли и ове. Одлични услови за тренинг, а и храна је изванредна ‒ вели тренер Џудо клуба „Вукˮ из Ниша, Слободан Ложајић.

‒ Може се рећи да је камп организован на заиста високом нивоу. Овде је све било посвећено деци. Тренинзи су били три пута дневно, а деца су у слободно време могла да играју стони тенис, стони фудбал или да се баве другим за њих интересантним стварима. Особље установе је било веома љубазно, излазили су нам у сусрет за све што нам је требало, од хране до тренинга и ја би се овом приликом захвалио управи и запосленима у одмаралишту „Липовацˮ ‒ казао нам је Милош Марковић, тренер Џудо клубa „Обреновацˮ из Обреновца.

Радом кампом, који је организован други пут заредом, одушевљена је и његова колегеница из клуба, Бојана Зувић.

‒ У Липовцу сам први пут и одушевљена сам, стварно је било прелепо.

Поменимо на крају и то да су полазници џудо кампа „Липовац 2019ˮ посетили су и оближњи средњевековни манастир Свети Стефан, где их је примио духовник ове светиње, архимандрит Дионисије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 13 =