nevreme

Када најављено „невреме” стиже у Алексинац?

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је на свом сајту метеоролошко упозорење о промени времена и очекивању да ће оно донети појаве као што су непогоде, град, олујни ветар и обимне пљускове. Ове појаве биће локалног карактера и очекују се од сутра.

Када ће тачно тај талас стићи и на подручје општине Алексинац, може се закључити на основу прогнозе за ово подручје. Према сајту weather.com стићи ће у среду изјутра када ће почети киша, а нешто касније очекују се и грмљавине. Цела среда биће претежно са падавинама, а слично време очекује нас у четвртак и петак, али без грмљавине. У том периоду температура ће бити најнижа 16, а највиша од 25 до 28 степени целзијуса, у зависности од доба дана. За суботу је најављено разведравање са температуром од 17 до 29, а у недељу је поново могућа киша, али и даље ће бити пријатних 28 степени целзијусових током дана.

Од понедељка, следеће седмице, очекује нас стабилизација времена и температуре које неће прелазити тридесети подеок, већ ће се кретати између 28 и 29 степени. Иако су медији бомбастично најавили ове временске промене, ипак оне нису ништа неуобичајене за овај летњи период, али опрез никад није на одмет.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eleven =