Још три медаље за Бојанине пулене

Такмичари и такмичарке Џудо клуба „Алексинац“, њих седморо, учествовали су на међународном турниру „Радомир Ковачевић Џиги” у Спортском центру „Шумице” у Београду. Конкуренција је била изузетно јака, надметало се 553 такмичара и такмичарки из Србије, Русије, Белорусије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Бугарске, Летоније, Украјине, Азербејџана и Естоније.

Да конкуренција буде изузетно јака, допринели су такмичари који су учествовали на Светском школском првенству у Београду, па су остали како би учествовали на овом турниру. Посебно упечатљив утисак оставили су такмичари из Русије који имају одличну школу џудоа, каже за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

– Наш млади такмичари освојили су три бронзане медаље и два пета места. Поносим се њиховим резултатима, који добијају на значају када се има у виду да су остварени у овако јакој конкуренцији − додаје Бојана Станковић.

Трећа места у својим категоријама и бронзана одличја освојили су Вук Петровић, Лазар Стоиљковић и Петра Ристић. Надомак медаља биле су Ксенија Милошевић и Теодора Беговић које су освојиле пета места, док су Лав Петровић и Алекс Милошевић победили у првом кругу, али нису стигли до пласмана.

Наредног викенда, тачније у суботу, такмичари Џудо клуба „Алексинац” учествоваће на Првенству централне Србије у Нишу у конкуренцији младих дечака и млађих девојчица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − seven =