Још пет мајстора каратеа

Карате клуб „Шуматовацˮ од недеље је богатији за пет мајстора каратеа и носилаца црног појаса први дан, а то су: Емина Младеновић, Теодора Павловић, Кристина Павловић, Милица Миловановић и Милица Јовановић. Оне су положиле испит за ово мајсторско звање у туристичком комплексу „Виминацијумˮ крај Пожаревца, где је одржан и Куп пријатељства, на коме су се надметали такмичари из 15 клубова из Србије и Румуније.

Међу њима су били и каратисти „Шуматовцаˮ који су на такмичењу освојили десет медаља – шест златних, три сребрне и једну бронзану. У генералном пласману „Шуматовацˮ се пласирао на високо треће место и награђен је пехаром.

Златне медаље у катама појединачно изборили су: Лука Алексић, Емина Младеновић, Марија Алексић, Теодора Павловић и Ена Радуловић. Златом се окитио и ката тим „Шуматовац 1ˮ, који чине: Теодора Павловић, Кристина Павловић и Милица Миловановић. У катама појединачно сребрне медаље су припале Кристини Павловић и Исидори Станковић, а у борбама Николи Ристићу. И на крају бронзу у катама појединачно освојила је Милица Јовановић.

‒ Од наших каратискиња које су постале носиоци црног појаса први дан очекујем да се укључе у тренажни процес и да помогну тренерима у обучавању младих чланова клуба ‒ каже председник КК „Шуматовацˮ и оперативни тренер, Дејан Вуксановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − eight =