Још неколико дана за предају оружја

Пролазници главном улицом у Алексинцу нису могли данас да не примете штанд полиције код Дома културе на коме су припадници Министарства унутрашњих послова делили флајере и упознавали пролазнике са могућношћу предаја нерегистрованог оружја и муниције.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позива грађане који поседују нерегистровано оружје да га до 8. јуна ове године, предају најближој полицијској станици. Током овог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, а не морају доказивати ни порекло оружја. Позив се односи на све врсте оружја, аутоматско као и свако друго оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју противправно држе.

Овом приликом Министарство позива и оне грађане који нису предали полицијским станицама на чување оружје након смрти власника, а до окончања оставинског поступка и одређивања власника, то сада и ураде.

Оружје у нелегалном поседу грађани у наведеном периоду, без икаквих последица, могу предати сваког дана, од 7 до 19 часовa у Полицијској станици или да позову полицију да дође и преузме ружје и муницију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 19 =