Јавни час напунио салу Дома културе

Град Алексинац, када је реч о глумачком подмлатку, не треба бринути. То се може закључити тиме што је представа старије групе Школице глуме Градског позоришта „Театар 91” напунила публиком Велику салу Дома културе.

Млади глумци, током јавног часа, премијерно су синоћ одиграли представу под називом „Мале школске заврзламе” по тексту који је адаптирао и режирао Алекса Токић, који је и водио ову класу.

− Мени је много драго зато што већину ове деце ја дуго водим и то су деца која су раније била код мене у млађој групи Школице глуме. Ето, сада су стасали да буду средњошколци, или старији разреди основне школе и даље се дружимо, и даље су ту, и даље су заинтересовани, а неки од њих већ играју на великој сцени заједно са нашим алексиначким глумцима, тако да мислим да ће ово да буде један нови ансамбл када, на неки начин, наступи нека врста смене генерација и то су деца која су овде по десетак година − каже Алекса Токић.

У представи глуми 13 полазника школе глуме и то: Гордана Гојковић, Ивана Панчић, Лука Трајковић, Маша Илић, Милица Николић, Вук Динић, Илија Миљковић, Анђелија Јоцић, Сена Филиповић, Милица Костић, Магдалена Прокић, Павле Чакаревић и Николина Маринковић. Младим глумцима се у овој представи придружио и  хор девојчица који чине Јања Ђорђевић, Маша Илић, Нађа Јанковић и Наталија Вулић.

Након старије, на сцени Дома културе у уторак, 13. фебруара, наступиће и млађа група Школице глуме и у представи „Ружно паче” показати шта је све до сада научила. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 4 =