Јавна предузећа спремно дочекују зиму

Како се чуло током јутрошњег заседања Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, овдашња Јавна предузећа наступајући зимски период дочекују спремно.

На основу дописа Управе за ванредне ситуације у Нишу, овдашњи Штаб је био дужан да одржи седницу и пошаље извештај о спремности овдашњих предузећа за предузимање превентивних и оперативних мера смањења ризика од катастрофа и заштите и спасавања становништва и материјалних добара од екстремних временских појава као што су велика количина падавина, олујни ветрови, снежне мећаве, наноси и поледице.

Извештавајући Штаб директор Јавног предузећа за путеве Новица Драгићевић је рекао да су у овом предузећу извршили контролу целокупне механизације и да је исто спремно за прве снежне падавине. Такође, на лагеру је 47 тона соли и 24 тоне ризле, а потписани су и уговори са добављачима, тако да не би требало да буде проблема током зимског одржавања саобраћајница.

Када је реч о ЈКП „Комуналне усуге” и они спремни дочекују зимски период, механизација је проверена и спремна да прискочи у помоћ путарима ако буде било потребе. За зимске услове рада припремио се и Водовод, што је потврдио први човек овог предузећа.

Овом приликом чланови Штаба су упознати са чињеницом да приликом последње пробе, почетком октобра, систем за узбуњивање низводно од бране „Бован” није функционисао. Како је он у власништу ЈВП „Србијаводе”, они ће у наредном периоду отклонити квар, а што се тиче система за јавно узбуњивање на територији општине Алексинац, који одржава локална самоуправа, он је исправан. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =