Јак ветар донео пљускове

Након неколико топлих и спарних дана, синоћно невреме је донело освежење. Облаци који су се подизали предвечер донели су прво јак ветар, а након тога и обилне пљускове. Према јутрошњим подацима Републичког хидрометеоролошког завода, овог пута је највише падавина било у централном делу општине, док су подаци са мерних места у подјастребачком и подбуковичком делу приближни.

Према свему судећи, кишни облаци су дошли са севера и свој терет испустили до средине општине, јер су подаци са мерних места у јужном делу општине скоро трипут мањи.

Статистика показује да је на мерном месту у Глоговици измерен највише падавина и то 20 литра по метру квадратном. У Гредетину је измерено 13,8 литара, док су резултати у Мозгову и Породину слични. На тамошњим мерним местима је измерено по 12 ипо литара кише. Према подацима, у Врћеновици је пало 5 литара кише, а најмање у Рсовцу, свега 3,6 литара.

Према временској прогнози, овакви метео услови нас очекују и у нареда два дана, а након тога поново ведро и сунчано време уз високе температуре.

Насловна фотографија: Илустрација

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =