Изузетан успех алексиначких џудиста

На Кинезис купу у Пироту који је, осим такмичара из Србије, окупио и представнике клубова из Северне Македоније и Бугарске, такмичари Џудо клуба Алексинац освојили су девет медаља – пет златних, три сребрне и једну бронзану.

Златне медаље изборили су: Вељко Манојловић (мл. дечаци, – 46 кг), Петар Стоиљковић (мл. дечаци, – 50 кг), Ксенија Павловић (мл. девојчице, – 44 кг), Јакша Јаковљевић (кадети, – 55 кг) и Илија Трајковић (кадети. – 73 кг), сребро је припало Вуку Петровићу (ст. дечаци, – 60 кг), Луки Трајковићу (ст. дечаци, + 73 кг) и Лазару Стоиљковићу (кадети, -90 кг), а бронза Петри Ристић (ст. девојчице, – 57кг).

У конкуренцији 32 клуба, Џудо клуб Алексинац освојио је високо, 4. место са 54 бода. Први је Кинезис из Ниша са 76 бодова.

– Ако свему овоме додамо и успешан наступ нашег такмичара Лазара Станковића на турниру Првелиге Србије, онда можемо рећи да је за нама заиста изузетно успешан викенд. На овом турниру, који је одржан у Београду, Лазар је успешно наступио за екипу Партизана из Краљева; остварио је три победе и пораз и у значајној мери допринео да Партизан освоји треће место у овом врло јаком такмичењу, казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба Алексинац.

 

Фотографије: Џудо клуб Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + twelve =