načelnik Dalibor Marković

Измена Генералног плана: Три нова хектара за радну зону

Једна од значајнијих тачки дневног реда јучерашње седнице општинског парламента је предлог измена и допуна Плана генералне регулације Алексинца. Ове допуне су значајне како за појединце, ради процеса озакоњења, тако и за ширу заједницу. Образлажући одборницима те предлоге, начелник Одељења за привреду Општинске управе Далибор Марковић је указао на неколико промена које се тичу саобраћајне инфраструктуре и обезбеђивања новог простора за познате и непознате инвеститоре.

˗ Неке од битних измена које могу сада да поменем су да је сагледана раскрсница код фирме „Грамер”, где се укида раније планирани кружни ток, да су укинута два планирана моста која би се налазила у правцу једносмерних улица Душана Тривунца и 7. јула ˗ казао је Марковић.

Према неким нашим информацијама, до ових промена код „Грамера” је дошло због недостатка простора. Има индиција да ће се ова раскрница квалитетно саобрћајно решити и без кружног тока.

Интересантно је било Марковићево излагање о изменама које су придонеле већим површинама за привредне активности.

˗ Регулисано је земљиште површине око три и по хектара, део некадашње касарне, а сада Одреда жандармерије. Та површина се ставља у функцију радне зоне. Ту нам претходи још послова, али смо кроз план ставили и донели услове да у том делу може да се оформи, односно прошири радна зона. И још једна врло битна ставка. За потребе познатог инвеститора укинули смо један део саобраћајнице и направили парцелу која задовољава потребе тог инвеститора.У будућности ће моћи да се настави даља процедура око давања тог земљишта у праву функцију ˗ истакао је Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =