Између две скупштинске седнице ово је урађено

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић информишући општински парламент о раду локалне самоуправе у претходном периоду, на седници одржаној карајем прошле седмице, своје обраћање одборницима је започео информацијом о одобреним средствима за израду пројеката секундарне канализационе мреже и колектора за прераду отпадних вода у делу општине.

Он је побројао и објекте на којима се радило и вредност тих инвестиција. Навео је да је израда фасаде на згради школе у Брадарцу коштала 2 милиона и 200 хиљада динара, а стварање услова за дневни боравак у житковачкој школи стајало је милион и 853 хиљаде динара иако је било планирано 2,2 милиона.

Председник Радичевић је упознао одборнике и са радовима у Суботинцу где је на тамошњој школској згради замењена столарија вредна око милион и 900 хиљада, исто то је урађено и на згради школе у Радевцу за шта је издвојено из буџета милион и 600 хиљада. У Витковцу, по његовим речима рађена је школска ограда вредна милион и 200 хиљада.

‒ Школа у Врелу, санација једне учионице, коштала је 370 хиљада, а фасада на школи у Алексиначком Бујмиру стајала је 500 хиљада. У Гимназији замењени су олуци и део столарије за шта је издвојено милион и 80 хиљада динара. Радови су у току у школи у Кулини у вредности 12,5 милиона и планирано је, још увек незавршени радови, на Пољопривредној школи, потпорни зид и прикључак на канализациону мрежу ‒ казао је Радичевић о инвестицијама у школству.

У председниковом извештају се нашло и уређење плаже Бован у вредности 2 милиона и радови су у току. Расписана је и јавна набавка за санацију Дома културе у Грејачу, прва фаза процењена је на милион и 940 хиљада.

‒ Започети су радови на поправци Дома у Тешици 2 милиона и 800 хиљада, радови на санацији Дома културе у Рутевцу друга ,или 3. фаза, вреднос 580 хиљада, и ту је извршен избор извођача радова. Завршени су радови на санацији Дома културе у Радевцу укупне вредности 4 милиона и 400 хиљада и у току је технички преглед и пријем радова – побројао је Радичевић неке од инвестиција у домовима културе на територији општине.

Преседник општине, поред осталог, одборницима је говорио о радовима, који су у току, на мосту у Глоговици у вредности милион и 700 хиљада динара, али и о завршетку водопропуста у Копривници вредног милион и 940 хиљада динара. Радичевић је поменуо и уређене зоне школа у Вукашиновцу, Лоћики, Дражевцу укупне вредности нешто испод четири милиона.

У извештају председника се нашла и екологија и заштита животне средине. По његовим речима очишћено је 43 локације дивљих депонија у 28 насеља, вредност радова је 5 милиона динара и уговорено је пражњење великих контејнера са ЈП „Комуналне услугеˮ за кабасти отпад на специфичним локацијама у самој општини Алексинац.

Сутра: Председник о алексиначким улицама, кружном току и столарији на општинској згради

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =