Изложени радови са прошлогодишње ликовне колоније

Ствараоци окупљени око Удружења ликовних уметника Алексинац и овог јуна нису изневерили своје суграђане, јер су поводом данашњег Дана општине синоћ у Галерији 1 ЦКУ приредили изложбу радова насталих на 11. Ликовној колонији УЛУА.

Изложени су радови настали на прошлогодишњој ликовној колонији на којој je учествовало 17 аутора и то Мирослав Миликић, Братислав Крстић, Златко Павловић, Дејан Денић, Нена Радуловић, Ана Стојковић, Александра Павловић, Братислав Костић, Милица Дамјанић, Мирољуб Токић, Ненад Лепопојић, Павле Насковић, Мирољуб Пешић, Александар Лазаревић, Марко Миладиновић, Милица Максимовић и Дамир Ђорђевић.

Изложени радови су тематски разноврсни, а заступљена је и разноврсност и када су у питању техника и материјали које су ствараоци користили. Ту су већ доказани успешни пејзажисти који на сопствени, аутентични начин преносе пределе на платно уљаним бојама, као што су Насковић, Токић, Лазаревић, Крстић и остали, али и акварелисти попут Костића и Павловића који су овом техником забележили пределе овог краја. Прошлогодишња ликовна колонија је подарила и радове који се односе на сликање мртве природе и још неких мотива, са мало апстрактним сликарством.

Зато љубитељи ликовне уметности, а пре свега поштоваоци пејзажа би требало да посете ову поставку, која је изложена до 20. јула. То заслужују слике свих аутора о којима нисмо у овом садржају појединачно говорили. Мада, сигурним уметничким изразом и стваралачким надахнућем уз разноврсну колоритост, колико је то могуће постићи стварајући у ограниченом времену једне колоније, алексиначки ликовни ствараоци овом поставком потврђују своје ликовно умеће и заслужено високо место у културном миљеу наше заједнице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − five =