Издата грађевинска дозвола за реновирање Болнице

Алексинчани су корак ближе добијању нове и реновиране Опште болнице Алексинац, јер, како је објављено на званичном сајту локалне самоуправе, на основу израђених пројеката од стране предузећа за пројектовање и инжењеринг „ПРО – ИНГ” из Новог Сада, јуче је издата грађевинска дозвола за изградњу хируршко – гинеколошког блока и пратећих објеката са спољним уређењем, као и реконструкцију постојећег објекта Опште болнице у Алексинцу.

Пројекте за издавање грађевинске дозволе финансирала је Општина, док ће за изградњу и реконструкцију средства определити Министарство за јавна улагања. По издатој грађевинскиј дозволи, ускоро се може очекивати и одобрење средстава за почетак изградње од стране Министарства за јавна улагања.

Како је раније најављивано, Министарство је за ове радове издвојило 20 милиона евра или 2,3 милијарде динара. За тај новац реновирале би се зграде старе хирургије, трансфузије, управна и зграда садашње болнице. Према проценама стручњака, у најлошијем стању су објекти где су смештене специјалистичке амбуланте, па би се приступило њиховом рушењу. На том простору нићи ће нова вишеспратница површине 4.000 метара квадратних. Сам пројекат подразумева 8000 нових квадрата простора у Општој болници у Алексинцу, а садашња болница има неких 4500 квадрата.

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =