Из године у годину све је бољи Сајам пољопривреде

Група пољопривредника са територије општине Алексинац јуче је посетила 91. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, манифестацију, која је овом приликом окупила више од 1200 излагача из 40 земаља и Србије.

У организацији Центра за регионални развој „ДАРС” из Алексинца и Удружења „Јагода” из Гредетина, а под покровитељством Општине Алексинац, шездетак, пре свега младих пољопривредника наше општине из Алексиначког Бујмира, Горњег и Доњег Сухотна, Мозгова, Малог Дреновца, Доње и Горње Пешчанице, Кормана, Гредетина, Лознаца, Крушја, Радевца, Трњана, Моравца, Глоговице, Вукашиновца, Дражевца, Катуна, Добрујевца, Пруговца, Липовца и Алексинца, видели су, након годину дана, шта је то ново у областима којима се они баве.

Ове године је понуда такође била богата, од основне опреме и алатки, стоке и семена, до високе технологије упаковане у тракторе, који користе сателитску навигацију и раде готово сами и, све већих дронова који сами испитују и одржавају здравље усева. Такође, вишегодишњи посетиоци су приметили да је ове године изложена, поред механизације, претежно намењене за велике површине у равничарским пределима, и механизација мањих габарита, која је подесна за обраду на нашим теренима.

Шетајући павиљонима, већ трећу годину заредом, посетиоци нису наишли на изложбу свиња, нити живине, али је био изложен приметно већи број оваца, говеда и коња.

Иначе, партнер овогодишњег Сајма је Европска унија као целина, генерални спонзор је „Глобос осигурање”, златни спонзор је „Ал Дахра”, а банка партнер је „Банка Поштанска штедионица”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 4 =