Ortopedi

Из целе Србије код алексиначких ортопеда: Најбрже до вештачког кука и колена

Алексиначки хирурзи и ортопеди у протеклих неколико година показали су како једна здравствена установа у, по броју становника, релативно малом граду може да привуче осигуранике и ван подручја које покрива филијале РФЗО Ниш. Својом посвећеношћу професији и знању, овдашња ортопедска служба задобила је поверење одређеног броја пацијената из целе југоисточне Србије, а има их и из Шумадије, па и самог Београда.

На челу овог успешног тима је др Горан Видић, који је и директор Опште болнице у Алексинцу. По његовом мишљењу, три су разлога зашто пацијенти који траже решење својих мука долазе у град на Моравици.

‒ Први фактор који пацијент најпре препозна јесте да мало чека. Просечно чекање на уградњу вештачког кука или колена код нас је 75 дана, а преко годину дана чека се у Нишу, преко две године у Београду. Други разлог зашто пацијенти долазе јесте квалитет рада. Могу да кажем за моје ортопеде да радимо јако добро. Имамо веома мали број ревизионих операција, оних које се раде да би се нешто поправило. И то људи препознају. И треће је љубазност и квалитет особља. Овде сви имају исти третман – објашњава др Видић и напомиње да се по потреби ове интервенције обављају и викендом. 

Наш саговорник каже да понекад неко буде нечим незадовољан, што је и неминовно имајући у виду обим посла који обавља тим алексиначких ортопеда. Прошле године у Алексинцу су уграђена 115 импланта, од тога 85 вештачких кукова и 30 колена. За ову годину планирано је око 180 операција. Иначе, пре четири године у овој установи годишње се уграђивало свега 12 вештачких кукова.

Овдашњи људи у белом мантилу поносни су на то што пацијенти који долазе на операцију то раде добровољно, а не под принудом и сматрају да у овим случајевима пресуђује квалитет њихових услуга. Ипак свесни су да морају да раде на отклањању и појединачних примедби и незадовољстава, а пут ка томе је, како истичу, посвећеност послу и стално учење.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seven =