Истражујемо: Грађани указују на проблем у Улици Алексе Шантића

Нашој редакцији један број грађана се јавља указујући на комуналне проблеме које имају у срединама где живе. Тако нам је стигло неколико фотографија на којима се виде оштећења коловоза на саобраћајници, уз писани текст у коме стоји да се ради о Улици Алексе Шантића дужине 300 метара. У опису фотографија стоји да после сваке кише долази до појава рупа и неравнина, што наводно омета пролаз ђака за одлазак у школу и људи до болнице.

Наша информативна редакција је названично сазнала да је са овим проблемом упознат и председник општине Далибор Радичевић, који је од надлежних служби затражио писмени извештај о догађајима у вези са Улицом Алексе Шантића.

Незванично још смо дошли до одређених информација да је пре неколико година почело постављање гребаног асфалта и да су те активности прекинуте због нерешених имовинских односа и спорења појединих грађана. Наводно, израђен је или је у изради пројекат који ће превазићи те проблеме.
У сваком случају, када поменути извештај буде достављен првом човеку општине, затражићемо његов коментар и одговор шта могу да очекују становници ове улице када је у питању њихов изнет проблем и о томе обавестити јавност.

Главни и одговорни уредник овог сајта Нинослав Миљковић каже да редакција покушава на један валидан и озбиљан начин да истражи све проблеме у нашој општини на које укажу грађани и који су општег, а не личног карактера, покушавајући да путем јавног мњења допринесу решавању проблема без сензација и политичког опредељивања. Он се захвалио свим грађанима који учествују у оваквим активностима и користе овај сајт да се информишу о локалним темама.

Миљковић је још и изразио наду да уравнотежена и информација из више извора доприноси јачању капацитета локалне заједнице и у демократском, али и у смислу бољег разумевања међу нашим суграђанима, без обзира којој политичкој опцији припадају или је симпатишу.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + eighteen =