Isplata

Исплата социјалних давања од уторка

Грађани који су корисници социјалних давања исплату за март могу очекивати за неколико дана. Прве исплате почеће од уторка.

‒ Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је и у ванредном стању и проглашеној пандемији заразне болести Ковид-19, закључно са 14. 4. 2020. обрадило податке за 449.614 корисника социјалних давања за март 2020, унело у систем за плаћање Управе за трезор Министарства финансија и тиме омогућило редовну исплату права у складу са законом – стоји у саопштењу који је редакцији доставила локална самоуправа.

Од уторка, 21. априла, почеће исплата дечијег и родитељског додатка, социјалне помоћи, посебне новчане накнаде и накнаде за издржавање корисника на породичном смештају, додатка за помоћ и негу другог лица, као и основних инвалидских примања војних инвалида и корисника породичне инвалиднине.

Од среде, 22. априла, биће исплаћиване накнаде зараде односно плате за време породиљског одсуства, неге детета и посебне неге детета, као и осталих накнада по основу рођења и неге детета и посебне неге детета.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =