Savet

Иницијативе грађана за безбеднији саобраћај

На данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац претежно су се нашли захтеви институција и групе грађана за регулисање саобраћаја, како на градским улицама, тако и у околним насељеним местима.

Из Месне заједнице Бобовиште упућен је захтев за постављање саобраћајне сигнализације за дозвољену носивост терета, како би се избегло веће оштећење асфалтног пута кроз ово насеље. Савет је одлучио да саобраћајни инспектор и надлежно одељење изађу на терен и препоруче мере које би се донеле по овом захтеву. Што се тиче захтева групе грађана за постављање успоривача саобраћаја у алексиначкој Улици Тихомира Ђорђевића, такозваном Београдском друму, он ће морати да сачека доношење правилника о критеријумима и мерилима за постављање техничких средстава за успоравање саобраћаја.

Претходно је, на данашњој седници, Савет усвојио нацрт овог правилника, а коначну реч даће општински одборници на некој од следећих седница Скупштине општине. Иначе, нацрт правилника прецизно предвиђа који елементи се и колико бодују приликом доношења одлуке о постављању успоривача на, претежно локалним, путевима и саобраћајницама.

Што се тиче Месне заједнице Житковац, на адресу Савета стигла су два захтева. Када је у питању раскрсница улица Драгослава Вујића и Ранђела Величковића надлежне службе обићи ће то место и установити оправданост потребе замене дотрајале сигнализације или њено евентуално уклањање.

Такође, одлучено је да на захтев грађана насеља Житковца и Прћиловице буде уређен тротоар у делу Улице Ратка Јовића, тако што ће предвиђена пешачка стаза од цркве према Прћиловици најпре бити асфалтирана, а затим обезбеђена стубићима како би се пешацима омогућило безбедно кретање.

Савет је разматрао и план активности у вези са спровођењем акције „Пажљивкова смотра”, која је намењена предшколцима и ђацима.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 19 =