Савет за здравље / Savet za zdravlje

Иницијатива за побољшање услова лечења Ковид пацијената

Савет за здравље општине Алексинац је на јучерашњој седници усвојио Пословник рада, пошто се први пут састао у овом сазиву након његовог недавног избора од стране општинског парламента.

Чланови савета су разматрали и поједине иницијативе које би се нашле у годишњем плану рада за следећу годину. Активности би се одвијале у оквиру неколико програмских циљева, као што су превенције, контрола здравља, унапређење здравствене заштите као и поправке демографске слике у општини Алексинац. Један од стратешких циљева биће и развој и едукација људских ресурса у области јавног здравља.

Савет за здравље је усвојио и закључак којим се планира утрошак 600 хиљада динара средстава која су им на располагању у 2021. години. За 10 едукативних предавања на тему болести зависности биће издвојено 200 хиљада, за едукативна предавања за децу предшколског узраста и децу из нижих разреда у виду позоришне представе 100 хиљада, за едукативна предавања на тему заразне болести 200 хиљада и за штампање брошура, пропагандног материјала и осталог у циљу промоције здравог живота 100 хиљада динара.

Савет за здравље / Savet za zdravlje

На седници је разматран и извештај о епидемиолошкој ситуацији на територији општине Алексинац у коме је констатовано да је у децембру до почетка ове седмице тестирано 2486 особа и да је њих 660 било позитивно.

Поједини чланови овог тела су сматрали да су ове бројке упозоравајуће за овакву малу средину и подсетили да су се они залагали за увођење додатних рестриктивних мера на подручју општине у односу на оне које је донео републички кризни штаб.

Савет је донео и одлуку да иницира разговоре са представницима локалне самоуправе на којима би се разговарало о могућностима инвестирања ради унапређења услова у привременим Ковид просторијама где пацијенти примају терапије.

Савет је дискутовао и о неким актуелним дешавањима у алексиначком здравству, а пристигле примедбе грађана на рад одређених здравствених служби прослеђене су надлежним органима за та питања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 18 =