In memoriam: Небојша Петровић Џаја

На гробљу у Трњану данас је сахрањен Небојша Петровић Џаја, некадашњи председник омладине општине Алексинац и друштвено-политички радник.

Преминуо је прекјуче у крушевачкој Ковид болници од последица корона вируса. На последњем испраћају, у име бивших омладинаца опростио се Драган Јовановић – Лера, који је својевремено био председник омладине алексиначке општине и народни посланик.

Небојша Петровић је рођен је 26. јуна 1965. године. Завршио је основну школу у Трњану и Гимназију у Алексинцу у којој је стекао занимање техничарза управне послове. Био је председник омладине у основној и средњој школи, а од 1987. до 1990. године обаљао је дужност председника Општинске конференције Савеза социјалистичке омладине. Учесник је више омладинских радних акција, а на ОРА „Алексинац 86” у Липовцу био је заменик командата за радне активности.

Од 1986. године обављао је дужност делегата Друштвено-политичког већа Скупштине општине. Више година био је  активни учесник, а потом и организатор општинског Такмичења села.

Године 1998. основао је Омладинску задругу „Вронски” а осам година касније и Агенцију за пословне активости „Рајевски”. Обе фирме и данас постоје и раде. Био је међу оснивачима Културно-уметничко друштвa „Стојан Живковић Столе” у Трњану и његов председник.

У младости се бавио фудбалом, играо је за „Борац” из Трњана и „Црвену звезду” из Горњег Љубеша у којој је извесно време био секретар. А како је играо фудбал можда најбоље сведочи надимак Џаја.

Био је добар човек, вредан и надасве предузимљив.

Нека почива у миру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =