И ове године светска кампања у Алексинцу

Комисија за родну равноправност општине Алексинац прикључила се и ове године глобалној кампањи „16 дана активизма против насиља над женама” и припремила низ активности. Реч је о светској кампањи коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света, која почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља, а завршава 10. децембра Међународним даном људских права.

Већина догађаја почињаће у 5 до 12 и то од уторка 22. новембра за када је заказана промоција календара „Знамените Алексинчанке кроз време” у овдашњој Библиотеци. Сутрадан, 23. у исто време и на истом месту биће одржана промоција књиге „Биг Мамин кувар”, док ће главно обележавање глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама” бити одржано на Платоу Дома културе.

Трибина о значају родне равноправности за развој заједнице на селу у друштвеном, економском и културолошком сегменту, приказано кроз активности удружења жена „Изузетне, само када су равноправне”, заказано је за 29. новембар, а предавање за ученике средњих школа и ученике 7. и 8. разреда основне школе  под називом „Жива библиотека” је 30. новембра.

Перформанс „Женско гробље” (о фемициду) биће одржан на Платоу Дома културе 5. децембра, а 6. биће одиграна позоришна представа „Да бар нисам женско”.

У току овог периода Комисија за родну равноправност ће своје активности спроводити у сарадњи са Библиотеком „Вук Караџић”, Центром за културу и уметност, Удружењем грађана „ДАРС”, Месечником „Ал новине”, Удружењем јагода Гредетин, Удружењем „Феномена” Краљево, Центром за девојке Ниш, Удружењем „Нада” Алексинац и Друштвом за развој креативности.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + eighteen =