И ове године са пола пара до енергетске ефикасности

Заинтересовани Алексинчани који желе да енергетски санирају своје стамбене објекте, а да им у томе финансијски помогне локална самоуправа, могу то да ураде и у овој години. У оквиру реализације Програма суфинансирања енергетске санације породичних кућа и станова у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији”, који спроводи општина Алексинац, а у циљу финансијске подршке домаћинствима у процесу енергетске санације, Општина Алексинац је објавила Јавни позив за заинтересована домаћинства за овај вид субвенција.

Укупно планирана бесповратна средства која Општина, заједно са средствима Министарства, додељује путем овог позива износе 11 милиона и 250 хиљаса динара, а максимални удео бесповратних средстава за појединачне мере износи до 50 до 60 процената од укупне вредности пројекта, у зависности од броја мера које се реализују.

Предмет Јавног позива је спровођење мера енергетске ефикасности и то: заменa спољних прозора и врата, постављање материјала за термичку изолацију зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омотача према негрејаном простору, постављање материјала за термичку изолацију испод кровног покривачаза породичне куће, инсталација котлова на природни гас и/или биомасу, уградња топлотних пумпи, замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора, уградња соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде, уградња соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе и израда техничке документације према важећој законској регулативи.

Јавни позив ће трајати до утрошка средстава, а најдуже до краја ове календарске године и пријавна документација за Јавни позив може се преузети на званичној интернет презентацији општине Алексинац aleksinac.org или на пријавници Општине.

Подношење пријава започиње десетог дана од дана објављивања Јавног позива, с тим да се пријаве које се поднесу пре 5. јула неће узимати у разматрање.

Све додатне информације и обавештења у вези Јавног позива доступне су путем броја 061/180-18-18, као и путем електронске адресе dusan.jovanovic@aleksinac.org.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − three =