И ове године локалне мере за подстицај запошљавања

Општински Савет за запошљавање је на јучерашњој седници, како је објављено на званичној Фејсбук страници Општине Алексинац, одржао своју прву овогодишњу седницу. Што се тиче дефинисања овогодишњих мера активне политике запошљавања, како наводи исти извор, договорено је учешће на конкурсу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања преко програма НСЗ за 2023. годину, за три мере. То су програм самозапошљавања, за који је ове године из општинског буџета издвојен износ од четири милиона динара, субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, за ову меру опредељено је два милиона и јавни радови, такође, два милиона динара.

Осим ових осам милиона, који су опредељени из Буџета општине, очекује се најмање још толико да се добије за поменуте мере из републичке касе на наведеном конкурсу.

Чланови Савета једногласно су подржали предлог да се ове године од Републике потражује већи износ средстава за њихово учешће у мерама активне политике запошљавања за 2023. годину, него што је раније био однос пола-пола. Након тога, у току године биће упућен јавни позив на који ће моћи да се јављају заинтересована незапослена лица и послодавци.

Савет је разматрао и извештај о реализованим мерама активне политике за запошљавање у прошлој години.

Пре овог састанка Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, је у свом кабинету разговарао са представницима Националне службе Филијале Ниш директором Бобаном Матићем и његовом заменицом Вањом Стојковић и руководиоцем одељења у Алексинцу Лелицом Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =