И ове године бесплатна дечја ауто-седишта за малишане

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац је на последњој седници, поред осталог, донео одлуку о расписивању Јавног позива за доделу дечијих ауто-седишта за путничка возила у циљу унапређења безбедности саобраћаја. На основу те одлуке, председник општине Алексинац је расписао јавни позив у коме рок за подношење пријава почиње данас и траје до 31. маја.

Право да конкуришу имају родитељи са територије општине Алексинац, чија су деца рођена у овој години. Критеријуми за доделу ауто-седишта за децу су да је пребивалиште најмање једног родитеља на територији општине Алексинац, да је датум рођења прворођеног детета од 01.01.2023. године, поседовање путничког моторног возила у власништву једног од родитеља, старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства (на истој адреси).

Образац пријаве се може преузети на писарници општине Алексинац сваког радног дана у времену од 07 до 15 часова, а биће објављен и на званичној интернет страници општине Алексинац.

Пријаве се могу доставити и поштом на адресу Општинска управа општине Алексинац, ул. Књаза Милоша 169, 18220 Алексинац, са назнаком „За доделу ауто-седишта за децуˮ или на писарници општине Алексинац.

Цео текст јавног позива заинтересовани могу да погледају на званичном сајту општине ОВДЕ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − one =