И они су добили спортску опрему

Циљ Спортско-рекреативног центра Алексинац, поред управљања спортским објектима у граду, јесте и развој и побољшање услова за бављење спортом свих грађана.

У жељи да обухвати све групе грађана у Алексинцу, двема установама које раде са особама са инвалидитетом СРЦА су донирала спортску опрему, коју им је данас уручио директор Душан Пешић.

− У циљу побољшања спорта на територији наше општине Спортско-рекреативни центар је желео да изађе у сусрет, односно помогне лицима са инвалидитетом, па је донирао спортску опрему ради побољшања и унапређења спорта − појаснио је Пешић.

Основној школи за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом „Смех и суза” данас су уручене лопте за кошарку, одбојку и рукомет, а у име колектива ове образовне установе на поклонима се захвалила  директорка Марија Стаменковић.

− Ова спортска опрема ће помоћи у реализацији наставе физичког васпитања и образовања, а за наше ученике ово је један изванредан и прелеп поклон − рекла је директорка Стаменковић.

Друга донација, у виду стола за стони тенис, уручена је Друштву за помоћ ментално недовољно развијеним лицима општине Алексинац. Током дневних активности у удружењу стручни тим са децом, младим и одраслим корисницима са сметњама у развоју, узраста од 3 до 75 година, реализује низ програма подршке и помоћи у развоју, у поспешивању, унапређивању и очувању психофизичких способности.

− С обзиром да поседујемо наткривени део дворишта који је погодан за реализовање физичких активности извођења вежби за јачање и истезање мишића, кроз коришћење полигона, справа и реквизита за вежбање крупне и ситне моторике, корисници самим тим вежбају истрајност, упорност, толерантност, а наравно и развијање фер-плеј игре. Сто за стони тенис корисницима неће користити само за вежбање и играње већ и за развијање свих вештина, као и за развијање такмичарског духа што је и те како њима значајно − истакла је Сузана Стефановић, секретар удружења МНРЛ.

Ове донације вредности су око тридесетак хиљада динара и биће врло корисне крајним корисницима

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =