И Фајзерова вакцина за незаказане

Вакцинација заинтересованих грађана без заказивања у граду и по селима за сада тече без проблема. Тренутно је на располагању британска вакцина која се апликује, а план вакцинације по селима се поштује онако како је и објављен на званичном сајту Дома здравља и по том питању за сада нема никаквих проблема.

Извор фотографије: Црвени крст Алексинац

Сутрашњи дан, петак 16. април, је резервисан за моравска села, па ће тако у Бобовишту од 8 до 10 сати моћи да се вакцинишу без заказивања мештани тог насеља, али и Ћићине. Екипа за вакцинацију од 10:30 до 12 сати биће у Вукашиновцу, а затим се селе у Рутевац где ће од 12:30 до 14 сати давати вакцине свим заинтересованим.

У суботу, 16. априла, биће вакцинисани мештани Јасења и Делиграда од 8 до 10 сати, а затим ће екипа од 11 до 13 сати бити у Бовну.

Недеља, 17. април, резервисана је за прекоморавска села , па  ће од 8 до 10 сати прилику да се вакцинишу без заказивања у Витковцу имати становници тог села, али и Доњег и Горњег Љубеша, као и Срезовца. У Корману ће екипа за вакцинацију бити од 10 до 11:30, док ће од 12 до 14 часова у Трњану вакцинисати поред мештана и становнике Доње и Горње Пешчанице.

Поред вакцинације по селима заинтересовани се могу вакцинисати и у граду, с тим што ће у наредна два дана моћи да бирају и којом вакцином.

− Имамо једну новост, од сутра ујутру, током петка и суботе, имаћемо одређену количину Фајзерове вакцине за незаказане од неких 60 доза. Тако да ко год жели од сутра ујутру може да дође у Дом културе и даћемо му фајзерову вакцину − најавио је др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља.

Према наводима из Дома здравља Алексинац за сада има довољно вакцина, а ускоро се очекује да стигну нове количине, тако да је у плану да се до 20. априла и у осталим алексиначким насељима обави вакцинација без заказивања за заинтересоване грађане.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 4 =