Biro

И даље пада број незапослених

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Служби запошљавања Алексинац прошлог месеца регистровано је 5.397 лица на евиденцији, а од тога броја нешто већи је проценат жена. Посматррајући сататистику, незапосленост је и у односу на крај прошле године смањена за нешто више од 4%, тачније за 241 лице. Самањење је приметно и у односу на исти период прошле године, па је у односу на октобар 2020број лица на евиденцији мањи за 346, а у односу на претходни месец, септембар ове године, на евиденцији је мање 45 лица.

Највеће учешће у регистрованој незапосленостипрема трајању незапослености, имају лица која на посао чекају до 1 године и они чине скоро трећину укупног броја регистрованих, а када је реч о старосној доби највише их је старости од 45 до 60 година.

Према стручној спреми на евиденцији је највише лица са основним образовањем и они чине скоро 34% укупног броја лица која траже посао. Са средњешколским образовањем је скоро половина  незапослених, док са вишим и фалкутетским образовањем на посао чека скоро 400 лица. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − two =