Prava deteta

И Алексинац обележава три деценије Конвенције о правима детета

Тридесета годишњица усвајања Конвенције о правима детета биће обележена и у Алексинцу. Низ активности поводом овог датума спровешће сутра, 20. новембра, ученици Основне школе „Вук Караџић” из Житковца у сарадњи са Песталоци дечијом фондацијом и Центром за образовне политике, а све у оквиру пројекта „Заједно ка средњој школи – подршка деци при преласку у средњу школу”.

−Тог дана све школе које Песталоци дечија фондација подржава кроз пројекте организују неке активности којим обележавају овај значајан датум. Ученици наше школе ће организовати радионицу прављења беџева са порукама о дечијим правима и анкетираће пролазнике на улици о томе колико познају дечија права и конвенцију − рекао је психолог Младен Анђелковић и додао да су ову активност осмислили садашњи и бивши ученици Основне школе „Вук Караџић” из Житковца. 

Најављене активности биће одржане на платоу Центра за културу и уметност општине Алексинац са почетком у 10 сати, а организатори су упутили позив свим основним и средњим школама из Алексинца да се придруже акцији, да заједно обележе овај значајан јубилеј и помогну у промоцији дечијих права.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 6 =