Хуманитарни концерт за Николину Станковић

У Великој сали Дома културе сутра ће бити одржан Хуманитарни концерт за Николину Станковић који ће одржати овдашњи музички састав Alexis бенд.

Alexis бенд спада у ред бендова Дијамантске лиге ММ Естраде, састављен од искусних музичара, певача и певачица, изврсних забављача за све врсте прослава. Поседују оригиналан и уникатан репертоар сачињен од старих народних песама, старог поп и рока, до најновијих хитова домаће и стране музике.

“Драги Алексинчани, помогнимо малој Николини да прохода. Новац јој је потребан за лечење у Турској.” – истичу организатори.

На самом улазу у Велику салу Дома културе стајаће кутије и представници овдашњег Црвеног крста. Цена карте је добровољни прилог за Николину.

У данима иза нас велики број глумаца и других јавних личности упутио је путем видео порука подршку и апел за помоћ нашој суграђанки.

Почетак концерта заказан је за 20 часова.


Николина Станковић је рођена 10. марта 2016. године у 28 недељи трудноће у Београду на клиници Народни фронт. Порођај је завршен оперативно. На рођењу Николина је имала 730 грама.

У шестој години живота откривају VOLVULUS K56.2 (Увртање црева) и приступа се хирушкој интервенцији. У Нишу 2019. године урађена је операција К 439 (кола предњег зида трбуха). До 2019. године успорен физиолошки развој може само да седи и пузи. Убрзо је утврђена дијагноза PARALISIS CEREBRALIS SPASTIKA G 80.0. Николина сада има седам година, носи силиконске ортозе, не може сама да стоји и хода без помоћи другог лица. Николинина мајка је 2021. године оболела од Мултипле склерозе.

Да би Николина могла да пође у школу уз самосталан ход потребна су средства за специјалистичке прегледе, рехабилитацију, ортопедска помагала и за лечење у иностранству.


Концерт организује Alexis бенд уз подршку Центра за културу и уметност и Црвеног крста Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − one =