Pažljivko

Хиљаду малишана на Пажљивковој смотри

Средином ове седмице одржана је Пажљивкова школска смотра у свих осам основних школа на територији алексиначке општине и у Предшколској установи „Лане”.

Како су циљна група децa предшколског узраста и ученици првог и другог разреда, у ове две категорије такмичили су се малишани и то у Ланету 313, затим 323 ученика првог и 339 ученика другог разреда.

Одрађени тестови прослеђени су у Врање на анализу, а након што пристигну резултати, формираће се eкипе из свих школа учесника за такмичење на општинској смотри која ће бити одржана у првој седмици априла. Најуспешнији малишани са ове смотре ће учествовати на регионалној која ће такође бити одржана у Алексинцу.

Под покровитељством републичке Агенције за безбедност саобраћаја око 50 локалних самоуправа је укључено у ову смотру, а Алексинац је један од девет регионалних центара. Поред Београда, Врњачке Бање, Врбаса, Темерина, Смедерева, Ниша, Чајетине, Вршца и у Алексинцу ће бити одржано регионално такмичење од 24. априла до 5. маја. Том приликом код нас ће доћи екипе из Сурдулице, Ражња, Варварина, Параћина и Врања.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =