Гурманске чаролије из ражањске црепуље

За време манифестације „Чаролије из црепуље” одржане у недељу у Ражњу, у једном издвојеном простору организована је едукација за оне који су желели да нешто више науче и сазнају о припремању јела у овој традиционалној посуди.

Полазници едукације не само да су научили како припремити укасно јело у црепуљи, већ су имали прилику и да дегустирају оно што су у вишесатном процесу припремали. А јела су била преукусна, не само због чињенице да њихова припрема у црепуљи даје специфичну арому, већ и због знања и умећа едукатора. Међу њима су биле и Мирна Марковић из Удружења „Етно конац” и Данијела Петровић, чланица Женске пољопривредно-социјалне задруге „Ражањке”. Данијела је из Рујишта, постојбине ражањског цепуљарства и афирмисана мајсторица у изради ових традиционалних посуда.

Практична припрема хране у ражањској црепуљи организована је у оквиру Пројекта „Очување нематеријалног културног наслеђа општине Ражањ”. Пројекат је суфинансиран од стране Кабинета министра за развој недовољно развијених општина са 150.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =