Грејач „греје” слогом

Грејач је једно од ретких села где су мештани сложни и који се радо одазивају акцијама на уређењу своје средине. Такав случај је био јуче, када је за Грејачане недеља била дан за велику акцију уређења локалног пута до сеоског гробља.

− Акција је кренула од 9 сати ујутру када су власници 6 трактора са приколицама и утоваривача, уз подршку фирме „Транскоп-Р” из Сврљига превозили шљунак насипавши деоницу пута од 250 метара. На лицу места на путу према гробљу било је окупљено још 15 грађана који су истоварен шљунак развлачили и равнали уређујући овај прокопан и оштећен пут, којим се до тада врло тешко стизало до гробља за парастосе и задушнице − појашњава Драган Јовановић Лера, председник МЗ Грејач и додаје да је за фебруар планирана још једна акција наставка уређења пута и доградња кружног тока око целог гробља.

Са овим радовима неће се стати, јер на пролеће Грејачани планирају уређење и мреже пољских путева и чишћење простора око свих мостова поред јавног пута Велики Дреновац – Тешица.

− Помоћ локалне самоуправе током протекле године је била велика и очекивања су да ће и у овој години та помоћ око насипавања улица гребаним асфалтом и туцаником бити успешно реализована − кажу у овом селу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 18 =