Граничне области науке – тема данашњег предавања

У Алексиначкој гимназији данас је одржано предавање које је део пратећег програма изложбе научно-едукативно-уметничких постера који је урађен у оквиру једног програма „Церна”, Лабораторије за истраживање високих енергија у Женеви. Он се састоји од 17 постера, од којих је 13 научно-едукативног садржаја, 4 су уметнчки доживљаји феномена које су радили управо научници који се, поред осталог, баве и уметничким садржајем.

Предавање, које је одржао професор Горан Ђорђевић, шеф Катедре за теоријску и примењену физику Природно-математичког факултета из Ниша требало би да помогне ученицима да боље разумеју изложбу и евентуално код њих развију идеју, жељу за свој уметнички доживљај.

− Програм је замишљен нешто шире. Требало би да укључује уметнике и разне неке друге струке. На овом нивоу, ово је почетак тог програма и надам се да ће у следећој фази бити и тај део, који садржи рад са ученицима, у којим ученици исказују своју креативност − рекао је професор Ђорђевић.

Професор Ђорђевић, а на основу свог дугогодишњег искуства, истиче да увек постоји одређени проценат ученика који је веома заинтересован, чак и да се професионално бави науком и оним областима које се граниче са науком. То је везано и са системом вредности у неком друштву и додаје да увек постоји доста велико интересовање, нарочито код млађих људи, за велика питања и граничне области науке, а то је управо тема данашњег предавања и ове изложбе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + five =