Гранд при “Париз опен”: Сребро за Трајковића!

Tакмичар алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и члан репрезентације Србије Никола Трајковић постигао је протеклог викенда још један врхунски резултат и потврдио да, када је реч о џиу-џици, спада међу неколико најбољих такмичара у свету!

Он се у суботу и недељу у Паризу такмичио на Гранд при турниру „Париз опенˮ за сениоре, иначе једном од највећих и најјачих турнира на планети, и у изузетно јакој конкуренцији освојио сребрно одличје.

– Никола заузима прво место на Светској ранг-листи, па је због тога био носилац А групе – каже за наш портал Драган Трајковић, тренер НиФ-а и државне репрезентације. – У првом колу је био слободан, у четвртфиналу је победио репрезентативца Француске, а у полуфиналу такмичара из Шпаније и тако се пласирао у финале. У тешкој и до краја неизвесној борби са такмичарем из Немачке, иначе бившим прваком Европе, претрпео је пораз, те је морао да се задовољи сребрном медаљом – додаје Трајковић и изражава захвалност Општини Алексинац и свима који су помогли у остваривању оваквог резултата.

Ово је, иначе, прва медаља за Србију која је икада освојена на оваквом такмичењу.

Гранд при турнир „Париз опенˮ организовала је Светска џиу-џицу федерација, уз учешће 650 такмичара из целог света.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 14 =