Глумци из Петровца на Млави сутра пред алексиначком публиком

Градско позориште „Театар 91” биће сутра, 7. децембра, домаћин пријатељима и колегама из Петровца на Млави, односно ансамблу позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула” који ће за алексиначку публику бесплатно одиграти представу „Путујуће позориште Шопаловић”.

Ово је шанса да им алексиначки глумци узврате гостопримство и да их приме с њиховом представом, с обзиром на то да су код њих гостовали октобра месеца, што нам је и потврдила Милена Рашић, организатор програма Градског позоришта „Театар 91”.

Milena Rašić - Милена Рашић− Једини начин је да се путем размене и представе чувају и да на тај начин живе представе. Ово је прилика да видимо како су они спремили представу, с обзиром на то да је „Театар 91” давних деведесетих година радио ту представу и ево шансе да се наши глумци подсете и виде начин на који су је они припремили и реализовали − рекла је Милена Рашић.

Иначе, Петровачко позориште „Драгољуб Милосављевић Гула” премијерно је извело представу „Путујуће позориште Шопаловић” по тексту Љубомира Симовића, а у режији Милоша Јагодића у јуну месецу 2022. године. У представи игра тринаест глумаца петровачког ансамбла. Сценографију за представу потписује редитељ Милош Јагодић, а костимографију Милица Илић, док је аутор музике у представи Петар Антоновић.

Радња представе смештена је у време Другог светског рата у једном мањем месту поред Ужица, у које долази путујуће позориште у жељи да ту одигра пар пута свој комад на Тргу. У атмосфери једне паланке и рата, тумачење гостовања позоришта је двојако. Од комичних елемената које ова драма има у интеракцији ликова комада, до трагичних исхода фрустрације друштва тог времена које позориште схвата као политички ангажовано тело које  угражава власт и исмева трагичност и озбиљност ратног тренутка, у којем се све дешава.

Почетак представе је заказан за 20 часова и улаз је бесплатан за све заинтересоване љубитеље позоришта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 15 =