Kovid ambulanta Žitkovac

Главни улаз у житковачку амбуланту сада за ковид пацијенте

Општа и ковид амбуланта у Житковцу, од пре неколико дана су замениле места, па сада пацијенти који имају респираторних проблема и других симптома који упућују на ковид-19 на преглед чекају испред главног улаза у амбуланту. Са друге стране, споредне просторије поред државне апотеке, које су од почетка епидемије коришћене за ковид, сада су намењене осталим пацијентима који гравитирају житковачкој амбуланти.

По речима директора Дома здравља Родољуба Живадиновића, ковид амбуланта је променила просторије јер су у Житковцу поново почели да узимају брисеве по упутству Министарства здравља, а за обављање тог посла потребан је и већи простор. Ова ординација је и једина на територији општине која узима брисеве за ПЦР тест на лични захтев грађана, односно када наручилац плаћа, и цена је шест хиљада динара. (Погледајте: Тестирање на лични захтев и у Алексинцу)

Искуства пацијената који су посетили житковачку ковид амбуланту кажу да се на преглед у просеку чека око два сата, што и није толико страшно ако се има у виду да испред ординације увек чека бар десетак људи.

Директор Живадиновић објашњава да је за сада број лекара у амбуланти у складу са бројем пацијената. Уколико се он повећа, каже, биће повећан и број лекара.

– Очекујемо и надамо се да број прегледа почне да опада – истиче директор.

Ковид ординација у Житковцу, која је отворена средином марта месеца, намењена је свим пацијентима са територије алексиначке општине који имају симптоме коронавируса. Радно време ординације је од 7 до 20 радним данима и од 8 до 18 сати викендом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − one =