Формиран Интерсекторски Тим за инклузивно образовање

На нивоу наше локалне самоуправе формирано је интерсекторско тело за инклузивно образовање, кога чине представници више институција.

Овај својеврстан радни тим ће у будућем периоду дати велики допринос праћењу и даљем унапређивању инклузивног образовања, кроз различите активности усмерене ка усвајању инклузивних политика општине Алексинац и јачању различитих видова подршке деци и ученицима, њиховим породицама и образовно-васпитним установама.

Интерсекторски Тим за инклузивно образовање чине: просветни инспектор Општинске управе Алексинац Анђелка Милошевић, саветник на пословима образовања и друштвене бриге о деци Одељења за општу управу и друштвене делатности Снежана Нешић, дефектолог, члан ИРК-а Јасмина Марковић, дипломирани педагог у Центру за социјални рад Милена Милосављевић, члан Актива директора Маја Радоман Цветићанин, педагошки асистент Наташа Петровић и председник ОУ „Друштва за развој креативности” Снежана Живадиновић.

Иначе, задаци интерсекторског Тима за инклузивно образовање су ти да планира и надзире спровођење мера јавне политике из различитих области које су усмерене на укључивање и подршку деци у образовно-васпитном систему.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =