Филм о пуковнику Рајевском на Косову и Метохији

Играно-документарни филм “Вода – Последњи дани пуковника Рајевског” ових дана се емитује у српским срединама на Косову и Метохији.

Организатор пројекција је Покрајински културни центар Приштина са привременим седиштем у Лепосавићу, а филм ће, према речима в.д. директорке Јоване Савић Јевтић, првенствено видети студенти и ђаци у нашој јужној покрајини.
 
– Ове недеље су организиване пројекције у Косовској Митровици и Зубином потоку. Изазвале су велику пажњу. У Митровици су, због великог броја заинтересованих биле две пројекције у истом дану. Наредних недеља филм ће бити емитован у Лепосавићу, Лешку, Сочаници, Прилужју,  Ораховцу, Грачаници и другим срединама. Све пројекције су бесплатне. Упућујемо велику захвалност ауторима и продукцији овог значајног дела што су нам уступили право на приказивање филма на Косову и Метохији – казала је Јована Савић Јевтић.
Подсетимо, премијера филма о пуковнику Рајевском организована је у Алексинцу 5. јуна, а продуцент Милош Паовић је презадовољан досадашњим пријемом код публике и стручне критике.
 
– Комплетна ауторска екипа, предвођена редитељем Гораном Ерчевићем, направила је врло квалитетно документарно – уметничко дело, које никог не оставља равнодушним. Са радошћу смо прихватили позив Покрајинског културног центра да филм буде приказан становницима Косова и Метохије, а пре свега младим нараштајима, јер у ликовима који су дочарани у њему могу наћи исконске људске вредности и праве узоре – каже Паовић.
Иначе, београдска премијера филма “Вода” биће организована на дан рођења пуковника Николаја Николајевича Рајевског, 17. новембра, у Руском дому.
 
Према речима продуцента  тренутно је у току фаза титловања филма на руски језик, јер ће се у децембру наћи у селекцији међународног филмског фестивала у Ростову на Дону.
 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =