Епидемијска ситуација: Забележена и нула

Званични подаци о епидемији на подручју општине Алексинац све више Ковид 19 стављају у други план. Протекли викенд је у епидемијском смислу био веома позитиван. У недељу, после дужег времена, у ковид амбуланти Опште болнице није било новооткривених пацијената са вирусом короне. Од 49 тестираних особа, по добијеним анализама, ниједна није била заражена.

Дан раније, у суботу, у двема алексиначким здравственим установама анализирано је 81 лице и њих 8 било је оболело од Ковид 19. Крајем прошле радне седмице, односно у петак, од 95 узорака у 10 случајева откривено је присуство вируса короне.

Упоређивањем ових података са претходним викедном може се сагледати побољшање епидемијске ситуације. Тада је у недељу рађено 37 анализа од којих су четири биле позитивне, у суботу од 101 тестиране особе 14 је било оболело од Ковида 19, а у петак је било 15 новоозаражених од 117 пацијената.

Овог викенда, просек за три дана, скоро сваки 13. тестирани је био заражен, а претходног сваки седми. Овог викенда, у три дана, од 225 тестираних 18 је било оболело од Ковида 19, а претходног, од такође 225 анализираних пацијената, њих 33 је било заражено вирусом корона.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 20 =