Емини сребро и бронза

У Хали спортова „Шумице” у Београду одржано је 14. Светско карате првенство за кадете, јуниоре и сениоре и Светско првенство за децу, на коме су учествовали и такмичари Карате клуба „Шуматовац” из Алексинца. Такмичења су организовали Светска карате конфедерација и Српска карате унија.

Алексинчани су из престонице донели три медаље – две сребрне и једну бронзану. Сребрним одличјем окитила се Емина Младеновић у катама појединачно до 16 година, што свакако представља изузетан успех поготово када се има у виду да је на претходном Светском првенству, које је 2019. године такође одржано у Београду, освојила бронзану медаљу. Ово је уједно и  највећи успех у њеној каријери коју је почела када је имала пет година.

Сребрну медаљу у борбама у категорији кадета од 16 до 17 година, у конкуренцији до 65 килограма, заслужио је Стефан Стојановић, док је ката тим „Шуматовца” у категорији до 16 година изборио бронзану медаљу. Тим су чиниле: Емина Младеновић, Милица Миловановић и Милица Јовановић. Надомак медаља биле су Лана Николић и Милица Миловановић које су у катама освојиле четрта места.

− Поносан сам на резултате које смо постигли на овом престижном такмичењу које је окупило око 800 такмичара из 12 земаља − каже за наш портал председник Карате клуба „Шуматовац“, Дејан Вуксановић. – Резултати које смо постигли спадају у ред најважнијих и највреднијих у историји нашег клуба који постоји више од три деценије – додаје наш саговорник.

Фотографије: Карате клуб „Шуматовац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 5 =