Економичније грејање уз заштиту животне средине

Потписивање Уговора са крајњим корисницима средстава за спровођење мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац из индивидуалних извора у 2023. години, изабраним по Јавном позиву који је био упућен средином августа месеца уприличено је данас у сали Скупштине општине.

Са укупно 38 корисника средстава појединачне Уговоре потписао је председних општине Алексинац Далибор Радичевић, који је обраћајући се присутнима појаснио да је локална самоуправа конкурисала за додатна средства код Министарства за заштиту животне средине, па су на крају заједно обезбедили по два милиона динара као вид субвенције.

− Задовољство ми је што ћемо након потписивања уговора имати 38 домаћинстава која ће користити економичнији вид грејања, са смањеним трошковима, а уз то ћемо штитити нашу животну средину − завршио је Радичевић.

Иначе, након овог Јавног позива, током октобра је био расписан још један позив како би била утрошена сва средства, јер је ових 38 корисника добило субвенције у укупном износу од преко два милиона и 170 хиљада динара. И по новом позиву суфинансирана је набавка котлова на пелет и гас, топлотних пумпи и електричних уређаја до 50 посто вредности уз макисмално учешће Општине до 100 хиљада динара. 

Извор фотографија: Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =