Два сата квалитетног програма

Сала Дома културе у Дражевцу била је минуле суботе пуна мештана овог моравског села, наравно и гостију, током одржавања Међународне вечери фолклора и надигравања.

Иако је првобитно планирано да Ансамбли из Србије, али и из Македоније и Бугарске наступе на терену за мале спортове, преко пута Дома културе, лоше време је условило да се концерт одржи у затвореном, што није утицало на квалитет двочасовног програма.

Поред домаћина, чланова Културно-уметничког друштва „Бисер” из овог места, наступила су и Културно-уметничка друштва „Граово” из Перника у Бугаској, „Срма” из Куманова и „Браћа Трајић” из Старчева код Петровца на Млави, а програм је  употпунио и наступ алексиначког хора „Певница”.

Посетоци су овом приликом видели лепе кореографије, а након тројног надигравања за најбољег играча изабран је Влатко Милановски из КУД-а „Срма”, за најбољу играчицу Наталија Стојадиновић из Дражевца, а најбољи играчки пар вечери били су Глорија Пауновић и Немања Стојановић из Старчева.

Овом приликом додељена је награда за најоригиналнију ношњу и она је отишла Културно-уметничком друштву „Браћа Трајић” из Старчева код Петровца на Млави, а најбољи утисак вечери оставио је ансамбл Културно-уметничког друштва „Граово” из Перника у Бугаској.

Организатори Међународне вечери фолклора и надигравања су Месна заједница Дражевац и КУД „Бисер”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 3 =