Dva nova sanitetska vozila za aleksinačke zdravstvene ustanove

Aleksinačkom zdravstvu od juče su na raspolaganju dva nova sanitetska vozila, zahvaljujući sredstvima ministarstava pravde i zdravlja. Saniteti, čije su ključeve direktorima zdravstvenih ustanova ministri Zlatibor Lončar i Nela Kuburović uručili juče u Nišu, u mnogome će pomoći u daljem radu kako Doma zdravlja i Službe hitne medicinske pomoći, tako i Opšte bolnice u Aleksincu, ističe za naš radio direktor bolnice doktor Goran Vidić.

Sanitet u Opštu bolnicu stiže i u pravom trenutku, jer je ova ustanova trenutno bez transportnog vozila, pošto su se oba saniteta u prethodnih nekoliko meseci pokvarila, dodaje naš sagovornik.

– Za nas je to ogromna pomoć. Do pre nekog vrmena imali smo dva saniteta, međutim pre nekoliko meseci jedan sanitet se pokvario i teško da će moći da se popravi više. Tada smo ostali samo sa jednim vozilom, koje se pre nekoliko dana takođe pokvarilo. To su vozila koja prelaze veliku kilometražu svakog dana i dosta dugo su u upotrebi, pa smo mi praktično, dok nismo dobili ovo vozilo juče, bili bez saniteta – objašnjava doktor Vidić.

Reorganizacijom nekadašnjeg Zdravstvenog centra, Služba hitne medicinske pomoći pripala je Domu zdravlja. Međutim, Opšta bolnica dužna je da svoje pacijente transportuje u druge zdravstvene ustanove, kao i do njihovih domova nakon otpusta iz bolnice, kad god se za tim pokaže potreba, pa su i njoj neophodna ispravna sanitetska vozila.

– Zbog toga su naša vozila veoma opterećena, dnevno bude po četiri, pet transporta, a nekad i više. Mi smo po zakonu, a i zbog samih pacijenata, dužni da imamo vozila, kao i da ta vozila u svakom trenutku budu ispravna – poručuje direktor Opšte bolnice u Aleksincu.

Vrednost svakog od dva potpuno opremljena saniteta je oko sedam miliona dinara, a oni će biti u funkciji najverovatnije već za nekoliko dana, čim prođu proces registracije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =