Два концерта у два дана

Током среде и четврта биће одржана 12. Смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала општине која се састоји од два концерта. Сутра од 13 сати у Великој сали Центра за културу и уметност наступиће дечији и школски ансамбли, а у четвртак од 19 сати наступају музички састави са територије наше општине.

Smotra horova Током наступа дечијих и школских ансамбала посетиоци ове манифестације имаће прилику да чују Мале вокале Центра за културу и уметност, хор вртића „Лане”, хор и оркестар основне школе „Љупче Николић”, хор и оркестар основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” и хор Алексиначке гимназије. Концерт ће бити одржан у великој сали Центра за културу и уметност са почетком у 13:00 сати, а улаз је слободан.

Већ сутрадан, у четвртак 4. априла, биће одржан вечерњи концерт свих музичких ансамбала који постоје и раде на територији општине Алексинац. Љубитељи музике ће овом приликом чути Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”, мешовити хор „Певница”, Алексиначки градски оркестар и Омладински хор Центра за културу и уметност. Гост ове манифестације биће Етно група „Нишко Зоне” из Ниша. Концерт је заказан за 19:00 сати у великој сали Центра за културу и уметност, такође је улаз слободан. То је једно проширење смотре које има за циљ, кажу организатори, да дарује нашем граду један вечерњи концерт хорске инструменталне музике.

Организатор 12. Смотре хорова, оркестара и камерних ансамбала је Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић”, суорганизатор је Центар за културу и уметност Алексинац, а под покровитељством општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 10 =