Дух рокенрола поново у Алексинцу − одржан V AlRock Fest

Минулог петка у Дому културе одржан је, пети по реду, AlRock Fest. Иако првобитно планиран за крај августа са тродневним програмом, овогодишњи Ал рок одржан је у нешто краћем издању.

У Арт галерији је најпре, од 19 сати, отворена изложба фотографија насталих на прошлогодишњем, четвртом по реду, Ал рок фестивалу. Своје фотографије представило је четворо аутора: Јелена Војиновић (Balkanrock), Александра Игњатовић (Headliner), Страхиња Јовановић (Musicpocket) и Стефан Живковић (Alpress).

Поред фотографија поменутих аутора, посетиоци изложбе имали су прилике да погледају и плакате и промотивне материјале са ранијих Ал рок фестивала, а читаву изложбу заокружили су и музички реквизити, инструменти, рок часописи и грамофонске плоче, те је Арт галерија макар на кратко постала „музеј рокенрола”.

Изложбу је отворио Иван Матејевић, организатор програма ЦКУ, кратким присећањем на настанак и трајање фестивала. Музичком нотом отварање је употпунио и млади Борис Миливојевић, који је извео неколико нумера на гитари.

Из Арт галерије преселили смо се у Велику салу где су, пар минута после 20 сати, на сцену изашли чланови бенда „Канда, Коџа и Небојша”. За разлику од њихових клупских наступа, „електрични звук” заменили су акустиком и концертом на позорници.

Из нумере у нумеру, атмосфера у сали полако је почела да поприма обиме правог концерта, публика је устала са својих седишта и почела да ђуска, а они „најхрабрији” заиграли су и испред бине. Након осамдесетоминутног концерта публика није желела да оде без биса, па су се чланови овог бенда вратили на сцену и одсвирали још једну нумеру.

На крају треба упутити захвалност организатору Центру за културу и уметност, који је са својим сарадницима, упркос свим одлагањима и редуковању садржаја успео да одржи програм овогодишњег Ал рок фест-а и у Алексинац поново доведе дух рокенрола.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + four =